Tarife

TARIFE MANOPERA DE AMENAJARE SI INTRETINERE SPATII VERZI

1. TARIFE DE PROIECTARE:

Proiectare spatii verzi si sisteme de irigatii: 3-8% din valoarea lucrarii

2. TARIFE DE AMENAJARE:

Insamantare gazon:  de la 3,5€/mp
Sunt incluse: erbicidarea suprafetei (daca este cazul), saparea, maruntirea si nivelarea terenului de gazonat, semintele de gazon (50 gr./m.p.), imprastierea si incorporarea semintelor, tavalugirea suprafetei si prima udare.

Montaj rulouri gazon: intre 8-12€/mp ( fara transport)
Este inclus pretul rulourilor de gazon, transportul acestora si manopera de montaj.

Plantari garduri vii: de la 25 ron/ml
Nu este inclus pretul plantelor ce compun gardul viu (Buxus, Thuja, Cupressocyparis, Cupressus, Ligustrum, Spiraea,Euonimus, Hibiscus, etc.), al materialelor de plantare si transportul plantelor / materialelor de plantare.

Plantari arbori, arbusti si liane:
radacini nude sau balot max. 0,3m: 3 – 7 Lei/buc.
balot de 0,3-0.4 m: 12 Lei/buc.
balot de 0.4-0.6 m: 40 Lei/buc.
balot de 0.6-0.8 m: 100 Lei/buc.
balot peste 0.8 m: 220 Lei/buc.
Tariful include saparea gropilor de plantare, manipularea plantelor, manopera de plantare si de ancorare (daca este necesara si prima udare). Nu sunt incluse plantele, materialele de plantare-ancorare, transportul plantelor si al materialelor de plantare/ ancorare si evacuarea resturilor / pamantului nefertil rezultat.

Plantari bulbi si rizomi: 0.5 – 2.5 Lei/buc.

Plantari flori anuale si perene: 1.2 – 3 Lei/buc.
Tariful include saparea gropilor de plantare, manipularea plantelor, manopera de plantare si prima udare. Nu sunt incluse plantele si materialele de plantare, transportul plantelor / materialelor de plantare, evacuarea resturilor si a pamantului nefertil rezultat.

Instalare sisteme automatizate de irigatii: pretul exact se stabileste pe baza unui proiect; cu aprox., acesta ar fi 8-12€/mp. si depinde de suprafata si situatia din teren.
Pretul include tevile PEHD, aspersoarele, duzele (de tip spray sau rotor) pentru aspersoare, fittingurile, electrovanele, picuratoarele, cablurile electrice, controllerul (automatizarea), senzorul de ploaie, hidrantii de gradina pentru udarea la furtun, cutiile pentru electrovane si hidrantii de gradina, transportul materialelor, saparea santurilor cu adancime 30 cm., manopera de montaj a componentelor sistemului , reglajele, programarea initiala si punerea in functiune a instalatiei de irigatii.

Manipulare si nivelare pamant fertil, nisip, etc: 50 Lei/m.c.
Tariful include manipularea oricarui adaos de nisip sau pamant fertil, prin preluarea de la locul de descarcare cu roabele sau incarcatoarele frontale cu cupa, maruntirea si asternerea pamantului (sau nisipului) adaos in strat nivelat pe suprafata ce urmeaza sa fie amenajata. Nu este inclus pretul pamantului fertil (sau nisipului) si transportul acestuia.

Decopertare pamant, manipulare resturi vegetale, etc.: 50 Lei/m.c.
Tariful include decopertarea stratului vegetal deteriorat, colectarea oricaror resturi vegetale sau de alta natura ramase in gradina dupa finalizarea lucrarilor de amenajare, manipularea cu roabele sau incarcatoarele frontale cu cupa a resturilor la locul de incarcare si depozitarea in vederea incarcarii in mijloacele de transport.

Incarcare si transport pamant din decopertare si resturi vegetale: 150 Lei/m.c.
Tariful include incarcarea manuala sau cu utilaje a pamantului decopertat si a resturilor vegetale (sau de alta natura) in mijloacele de transport si transportul deseurilor.

3. TARIFE PENTRU INTRETINERE:

Tuns gazon: 1.5 Lei/m.p.
Operatiunea se efectueaza cu masini profesionale si nu include evacuarea resturilor rezultate. .

Tuns garduri vii: 15-35 ron/ml
Operatiunea se efectueaza cu masini profesionale si nu include evacuarea resturilor rezultate.

Intretinere lunara spatii verzi exterioare: de la 3,5 lei/mp
Include 4 deplasari lunare ale unei echipe specializate pentru tunderea gazonului si a gardurilor vii, fasonarea arbustilor, realizarea fertilizarilor si tratamentelor, dirijarea plantelor cataratoare, erbicidarea selectiva a buruienilor din gazon, realizarea suprainsamantarii gazonului, pregatirea gradinii pt. iarna, executia lucrarilor de primavera. Nu este inclusa udarea plantelor si a gazonului si evacuarea resturilor rezultate.

Intretinere lunara pt. plante de interior: 30 Lei/ora; minimum 400 Lei/luna
Include deplasarea de 2 ori/saptamana a unei persoane specializate pentru efectuarea tuturor operatiunilor necesare dezvoltarii in conditii optime a plantelor: amenajare jardiniere, inlocuirea ghivecelor, fertilizarile periodice, tratamentele preventive sau curative, stergerea frunzelor, aplicarea luciului, completarile cu pamant, reglarea umiditatii, etc.

Fasonare arbori; taieri specifice pomi fructiferi:
Fructiferi 2-3 m: 5 – 20 Lei/buc.
Pomi 3-5 m: 20 – 40 Lei/buc.
Arbori 5-7 m: 60 – 150 Lei/buc.
Arbori 7-10 m: 200 – 300 Lei/buc.
Arbori peste 10 m: peste 350 Lei/buc.
Tarifele includ numai operatiunea propriu zisa, fara costurile pentru evacuarea resturilor rezultate.

Udare plante si gazon: 20 – 30 Lei/ora

Deszapezire zapada proaspata: 0,7 – 1,5 Lei/m.p.

4.TARIFE DEZINSECTIE

80 – 150 lei pompa de 10 l

OBSERVATII:
Tarifele prezentate nu contin T.V.A. , sunt orientative si difera in functie de suprafata si situatia concreta din teren. Un deviz exact poate fi obtinut doar dupa deplasarea la locatia lucrarii.
Tarifele sunt valabile pentru Bucuresti si Ilfov. Pentru alte judete/localitati, tariful de transport este de 2 lei/km.