Intretinere gazon

Intretinere gazon

Dupa amenajarea gradinii si a curtii, urmatorul lucru pe lista ar trebui sa fie lucrarile de intretinere gazon, cat si cele de intretinere a plantelor si a celorlalte elemente din gradina.

Ingrijirea gazonului trebuie sa fie demarata primavara, indata ce vremea o permite, prin lucrari specifice cum ar fi aerarea si fertilizarea acestuia cat si anumite tratamente fitosanitare. Aerarea gazonului poate fi efectuata cu grebla, insa rezultatul optim este obtinut cu utilaje profesionale. Dupa aceasta operatiune, trebuie aplicat fertilizant pentru a asigura gazonului toate elementele nutritive necesare unei dezvoltari sanatoase, pentru o perioada indelungata. Totodata se efectueaza si tratamentele fitosanitare necesare combaterii bolilor si ciupercilor favorizate de depunerile de zapada de peste iarna.

Una dintre cele mai importante lucrari de intretinere a gradinii, este tunderea corecta si in mod regulat a gazonului. Deasemeni el trebuie erbicidat, udat, dar si tratat impotriva daunatorilor precum insectele si ciupercile, dar si a altor boli. Toti acesti pasi trebuie efectuati cu atentie, pe baza unui diagnostic pus de catre un inginer horticultor. In schimb, lipsa unei intretineri incorecte poate duce la deteriorarea partiala sau totala al gazonului.

Sa nu uitam nici de celalalte elemente ale gradinii, care presupun si ele intretinere corespunzatoare. De la ingrijirea florilor, la toaletarea copacilor si a arbustilor, este nevoie de tratament separat pentru fiecare soi de planta, inclusiv protejarea celor sensibile peste iarna. Totodata este nevoie si de stropirea preventiva si curativa a plantelor in caz de boala sau impotriva daunatorilor deja existenti.

Orice gradina trebuie constant intretinuta si ingrijita pentru a nu se deteriora in timp. Firma noastra, Modern Garden Design, va ofera servicii profesionale de intretinere gradini si spatii verzi cu ajutorul unui personal calificat, a utilajelor si uneltelor profesionale, oferind atentie speciala atat gazonului cat si celorlalte coltisoare verzi.

 

Intretinere gazon, un moft sau o necesitate?

Daca ati terminat cu amenajarea gradinii si a curtii, atunci urmatorul lucru pe lista ar trebui sa fie reprezentat de lucrarile de intretinere.

Fie ca vorbim de gazon, plante, dar si a celorlalte elemente din gradina dumneavoastra, ele trebuiesc intretinute..

Una dintre cele mai lungi si grele lucrari de intretinere a gradinii, este reprezentata de ingrijirea gazonului.

Primul lucru care trebuie facut este tunderea corecta si in mod regulamentar a gazonului.

Gazonul are rezultate foarte bune chiar daca insamantarea are loc in perioada veri singura conditie fiind sa ii asiguram necesarul de apa de la insamantare pana la primul tuns.

Nu este deloc greu sa te bucuri de un spatiu verde langa casa.

Gazonul se poate planta la soare sau la umbra, dar trebuie sa evitati zilele cu temperaturi ridicate sau foarte joase in momentul insamantari gazonului.

Se poate insamanata pe orice tip de sol, pregatirea anterioara a terenului relizandu-se prin sapare, eliminarea buruienilor si nivelarea solului.

Germinatia gazonului dureaza intre 21 si 28 de zile, iar temperatura optima de germinare este de 10-18 grade Celsius.

Acest tip de gazon are o culoare verde inchis.

Pentru intretinere gazon, ertilizarea gazonului se realizeaza cam odata la doua luni de zile, cand gazonul este uscat.

Pentru acest proces se va folosi o pompa speciala pentru stropit.

Daca vei urma acesti pasi simpli, nu vei mai avea probleme in ceea ce priveste lipsa spatiului verde din curtea sau gradina ta.

Iarba si gazonul vor creste din abundenta, oferind intregii tale curti un aer proaspat care te va binedispune.